شستی آسانسور :

شستی آسانسور (یا به اصطلاح عامیانه شاستی آسانسور) به مجموعه ای از کلیدهایی گفته می شود که به جهت فراخوانی(احضار) و یا فرماندهی آسانسور استفاده می شود. شستیهای داخل کابین وظیفه فرماندهی آسانسور (به طبقه ای که مسافر آسانسور میخواد برود) را به عهده دارد و شستی های طبقات وظیفه فراخوانی (احضار) آسانسور به طبقه ای که مسافر آسانسور در آن حضور دارد را دارد.

انواع شستی آسانسور :

شستی ها می توانند مکانیکی و یا از نوع لمسی (touch) و یا اخیرا از نوع غیر لمسی (touch less) باشند . نوع غیرلمسی (touchless)  از زمان بیماری کرونا فراگیر شد. در این مدل از شستی ، عملیات احضار صرفا با نزدیک کردن انگشت به شستی و یا قراردادن انگشت در محدوده ای خاص انجام می یابد و نیازی به ایجاد تماس نخواهد بود.

اخیرا نوع جدیدی از سیستم فراخوانی و شستی ها برای ساختمانهایی که چندین آسانسور کنار هم (مانند هتل ها ، مراکز تفریحی ، مراکز اداری و تجاری و …) قراردارند طراحی و ساخته می شود تحت عنوان کنترل مقصد (destination control) .

در این مدل ، در هر طبقه ، برای تمامی آسانسور ها فقط یک پنل طراحی می شود . مسافران جهت احضار و فرماندهی آسانسور ، طبقه مقصد و تعداد نفرات خود را در پنل وارد می نمایند. سیستم کنترلی آسانسورها که به صورت یکپارچه نیز عمل می کند با توجه به جهت حرکت هر کدام از آسانسور ها و تعداد مسافرینی که در کابین قراردارد ، فرمان احضار و تعداد مسافران را تحلیل نموده و به مسافر اعلام می کند که کدام آسانسور را سوار شود.

طبیعتا چون قبل از سوار شدن مسافران مشخص است در کدام طبقه پیاده خواهند شد ، دیگر پنل شستی در داخل کابین قرار نمی دهند .

 در این سیستم بیشترین صرفه جویی در زمان و انرژی صورت می گیرد و بهترین گزینه برای ساختمانهایی که 3 یا تعداد بیشتری آسانسور در کنار هم دارند می باشد.

برای دیدن عکس باکیفیت تر، روی آن بزنید

تلفن آسانسور

دکمه آسانسور

شستی طبقه آسانسور

شستی کابین آسانسور

محدودکننده دسترسی

نمایشگر آسانسور

معمولا روی پنلی که شستی ها قرار می گیرند ، یک نمایشگر نیز وجود دارد . این نمایشگر (یا نمراتور) نشان دهنده ی وضعیت قرارگیری فعلی آسانسور می باشد. این نمایشگر ها انواع مختلفی دارند از جمله :

  1. سون سگمنت (7segment)     

2. ریزشی دات ماتریس (dotmatrix)

3. انواع ال ای دی 

4. انواع ال سی دی