فهرست مطالب
آداب استفاده از آسانسور: برای بعضی از افراد، به دلیل کلاستروفوبیا (ترس از محیط های بسته) و همینطور ترس از ارتفاع و اضطراب اجتماعی، سوار شدن به آسانسور، می تواند موقعیتی پراسترس باشد. صرف نظر از اینکه سرکارید، در دانشگاه هستید یا در آپارتمانی مرتفع زندگی می کنید، بد نیست که ادب را در آسانسور رعایت کنید. سالانه، افراد بیش از 120 میلیارد بار سوار آسانسور می شوند. اما بعضی از افراد هنوز از قوانین آسانسور آگاهی ندارند. برای حصول اطمینان از رعایت آداب صحیح رفتار در آسانسور، در زیر نکاتی معرفی شده تا موجبات راحتی شما و سرنشین های همراه در آسانسور فراهم شود.
1- هنگامی که منتظر هستید، در قسمت کناری بایستید. در حالیکه منتظر آسانسور هستید، از درها فاصله بگیرید. ممکن است شخصی در این طبقه از آسانسور خارج شود، شما همیشه باید قبل از اینکه اقدام به سوار شدن بکنید، اجازه بدهید افراد خارج شوند. در سمت راستِ در بایستید تا قسمت وسط و چپ برای افرادی که از آسانسور خارج می شوند، باز باشد. تا زمانیکه همه افراد از آسانسور پیاده نشدهاند، سوار نشوید و اجازه دهید فرد داخل کابین آسانسور از داخل بطور کامل خارج شود .
2- اگر زحمتی نیست در را نگه دارید….، در این خصوص، بحث و گفتگوی زیادی هست. آیا باید در را نگه دارید یا خیر؟ برای تصمیم گیری در این مورد، از پیشنهادهای زیر برای راهنمایی استفاده کنید:
3- یکی از آداب استفاده از آسانسور این است که هیچگاه سعی نکنید به زور سوار آسانسور پر شوید. وقتی در باز شد و دیدید که آسانسور ظرفیت آن پر است، سعی نکنید در حالیکه جایی برای شما نیست به زور خود را داخل آسانسور جا کنید. اگر در صف ایستاده اید و قبل از اینکه نوبت به شما برسد، آسانسور پر شد، صبر کنید تا آسانسور بعدی برسد.
4- دکمه را شما فشار دهید. اگر شما نزدیک شاسی آسانسور ایستاده اید، مایل باشید تا برای کسی که از شما درخواست می کند، دکمه را فشار دهید. همچنین می توانید از کسی که تازه داخل آسانسور شده بپرسید به کدام طبقه میرود.
5- به قسمت عقب حرکت کنید. وقتی سوار آسانسور می شوید، در صف حرکت کنید تا بقیه بتوانند پشت سر شما سوار شوند یا در طبقه دیگر سوار شوند. اگر آخرین کسی هستید که قرار است پیاده شود، در دورترین نقطه از در بمانید. اگر قرار است به طبقه هم کف یا طبقه آخر بروید، بهتر است بعد از سوار شدن به آسانسور از درها بیشترین فاصله را داشته باشید. اینگونه شما از ایجاد مزاحمت به دیگران اجتناب می کنید.
6- سریع خارج شوید. وقتی به طبقه مدنظرتان رسیدید، سریع پیاده شوید تا افرادی که منتظر سوار شدن هستند، بتوانند سوار شوند. از اینکه اجازه بدهید بقیه از شما زودتر پیاده شوند نگرانی به دل خود راه ندهید، مگر اینکه آنها در حال پیاده شدن باشند. به طرزی سریع و منظم خارج شوید. اما هنگام خارج شدن، بقیه را هل ندهید یا نقش برزمین نکنید.
7- رفتن از مسیر پله ها را نیز در نظر داشته باشید. وقتی مسیرتان تنها، یک، دو یا سه طبقه است، به جای آسانسور از پله استفاده کنید. جز در مواردی که زخمی هستید یا نمی توانید از پله ها بالا بروید یا اشیا سنگینی حمل می کنید، نباید برای مسیر یک طبقه ای، از آسانسور استفاده کنید. استفاده از آسانسور برای دو یا سه طبقه به خصوص در زمان های شلوغی، تاحدودی برخلاف آداب آسانسور است. اجازه دهید آسانسور در اختیار افرادی که مسیر طولانی در پیش دارند یا نمی توانند از پلهها بالا بروند قرار بگیرد.
8- به صف احترام بگذارید. اگر آسانسور به قدری شلوغ است که باید افراد در صف بایستند، هیچ وقت از صف تخطی نکنید. مثل بقیه افراد، صبر کنید تا نوبتتان برسد. اگر عجله دارید، سعی کنید زودتر برسید یا از پله ها بروید.
1- کم صحبت کنید. یکی از بزرگترین مسائل درمورد آداب آسانسور این است که آیا باید صحبت کوچکی انجام شود یا نه. اکثر افراد برای صحبت کردن در آسانسور دودل هستند. اما بد نیست یک احوالپرسی مختصری انجام بدهید مثل صبح بخیر یا سلام. به خصوص اگر با همکارها و همسایههایتان سوار آسانسور شده اید.
2- همچنین از دیگر آداب استفاده از آسانسور این است که به فضا احترام بگذارید. هیچ چیزی آزاردهنده تر از این نیست که در یک آسانسور خلوت، شخص دیگری با فاصله 15 سانتی متر از شما ایستاده باشد. اگر آسانسور شلوغ باشد، تا جایی که امکان دارد برای دیگران جا بازکنید بدون اینکه جا را برای دیگران یا خودتان تنگ کنید. هنگامی که در آسانسور ایستاده اید، خط مشی های زیر را رعایت کنید.
3- رو به جلو بایستید. برقراری تماس چشمی سریع، تبسم زدن و تکان دادن سر به نشانه سلام زمانی که داخل آسانسور می شوید، رفتاری شایسته است. پس از آن، برگردید و رو به در بایستید. پشت به در کردن و روبه سرنشین ها ایستادن، تخطی بزرگی از آداب آسانسور محسوب می شود و ممکن است باعث خجالتزدگی بعضی از افراد شود.
4- همه اشیا را با پاهایتان نگه دارید. اگر کیف، کوله پشتی، پاکت خرید یا سایر وسایل حجیم به همراه دارید، آنها را در قسمت پایینی و درست جلوی خودتان یا در کنارتان نگه دارید. پاها کمتر از قسمتهای فوقانی بدن فضا اشغال می کنند، به همین دلیل در این قسمت فضای بیشتری برای کیف هست.
5- هیچ وقت با گوشی حرف نزنید. یک اشتباه بزرگ در آسانسور، صحبت کردن با گوشی است. قبل از داخل شدن به آسانسور هرگونه تماس را قطع کنید، یا اینکه گوشی خود را تا زمان خروج به حالت بیصدا بگذارید.
6- زیاد حرکت نکنید. آسانسورها فضای محدودی دارند، و در ساختمان های اداری شلوغ، بسیاری از افراد سعی می کنند داخل یک کابین جا بگیرند. حرکات اضافی ممکن است سایر سرنشین های آسانسور را اذیت کند یا باعث شود تماس های بدنی ناخواسته ای ایجاد شود. تکان دادن پاها، قدم زدن، حرکت دادن بازوها یا سایر حرکات ممکن است منجربه برخورد شما با سایر سرنشین ها شود.
7- آخرین موضوع در رابطه با آداب استفاده از آسانسور این است که به فکر بوی بد باشید. بهداشت خوب هر روز باید رعایت شود، به خصوص اگر به طور منظم از آسانسور استفاده می کنید. فضای کوچک و محدود آسانسور می تواند توجهات را به بوی بدن جذب کند. هنگامی که سوار آسانسور هستید، سعی کنید آروغ نزنید و اگر زدید معذرتخواهی کنید. غذاهای بدبو را به همراه خود به آسانسور نیاورید. به جای آن، غذا را در ظرف بیاورید. هیچ وقت در آسانسور غذا نخورید. هیچوقت عطر یا کرم نزنید. بویی که برای شما عادی است، شاید حال بقیه افراد را به هم بزند.