افلاک مهر

آسانسور هیدرولیکی

آسانسور هیدرولیکی

تاریخچه آسانسور هیدرولیکی

پیدایش بالابرها در کنار پیشرفت روزافزون بشر و ورود به دنیای صنعت بسیار جالب است. چرا که آسانسور به عنوان یکی از اختراعات بشر از گذشته تاکنون و استفاده از روش های مختلف دستخوش تغییرات گسترده ای بوده است.

استفاده از نیروی بخار، توان هیدرولیکی و استفاده از قدرت الکتریکی از جمله این تغییرات بوده اند. این پیشرفت به حدی بوده که امروزه از هوش مصنوعی نیز در آن بهره می برند. اینکه این صنعت در آینده به چه شکلی تغییر کند شاید مشخص نباشد، اما زمان پیشرفت آن از گذشته تا به امروز بسیار سریع و چشمگیر بوده است.

اولین بار در قرن 18 میلادی پس از کشف نیروی بخار، برای بالابرها از این نیرو استفاده شد. مخصوصا در معادن و کارخانجات از این روش بسیار استفاده می شد. اما در سال 1846 بود که جرثقیل هیدرولیکی توسط ویلیام آرمسترانگ اختراع و معرفی شد. ابتدا از این اختراع به منظور جابجایی محموله ها استفاده می شد.

 این روش به قدری کارآمد و مفید بود که سریعا جایگزین همه بالابرهای بخار شد. چرا که نیرو و توان بالابر هیدرولیکی بسیار بیشتر از نوع بخار بود. پس از گسترش استفاده از بالابرها در ساختمان و جابجایی افراد از آسانسور هیدرولیک نیز بیشتر استفاده شد تا جایی که حتی امروزه نیز از مدل پیشرفته آن در ساختمان ها استفاده می شود.

آسانسور هیدرولیکی

بررسی آسانسور هیدرولیک و مزایای استفاده از آن

به طور کلی به آسانسورهایی که در آنها حرکت کابین به وسیله ایجاد فشار در روغن و نتیجتا انتقال این فشار به پیستون جک و بازو بسته شدن جک صورت می‌پذیرد، آسانسور هیدرولیکی می‌گوییم.

آسانسور هیدرولیک از یک مخزن روغن، یک پاوریونیت (power unit) برای پمپاژ کردن روغن، یک پیستون، تعدادی سنسور و برد کنترلی تشکیل شده است. در آسانسور هیدرولیک کابین آسانسور روی پیستون قرار دارد.

زمانی که درخواست حرکت به طبقه پایین یا بالا داده می‌شود، اطلاعات سنسورهای تشخیص‌دهنده طبقه کنونی با طبقه خواسته شده مقایسه و برحسب آن به شیر تنظیم فشار دستور داده می‌شود که فشار مایع را بیشتر یا کمتر کند؛ پس از آن بسته به فشار مایع داخل سیلندر، سطح پیستون جابه‌جا می‌شود. در نهایت این تغییر سطح پیستون، کابین سانسور را حرکت می دهد.

در دیاگرام روبرو کلیات مربوط به یک آسانسور هیدرولیکی با سیستم محرکه پاوریونیت و جک مستقیم از زیر را مشاهده می‌کنیم.

اجزای سیستم محرکه آسانسور هیدرولیک

1- پاوریونیت

پاوریونیت تولید کننده نیروی محرکه و ایجاد کننده فشار درون روغن به جهت پمپ شدن داخل جک می‌باشد که معمولا از تانک روغن، موتور غرق شده در روغن، پمپ و شیرهای کنترل جریان و فشار تشکیل می‌گردد.

2- جک

مجموعه سیلندر و پیستون که رابط تبدیل کننده نیروی هیدرولیکی به نیروی مکانیکی است و معمولا شامل سیلندر، پیستون، شیر کنترل فشار و جریان (رپچرولو) و پکینگ جک می‌باشد.

جک‌ها می‌توانند فقط از یک سیلندر و پیستون تشکیل نشده باشند. به عنوان مثال این امکان وجود دارد که درون پیستون یک پیستون دیگر نیر طراحی شده باشد که آن هم باز شود و مقدار بازشوی جک را بیشتر کند. به چنین جکی، جک 2 استیج می‌گوییم. جک‌های آسانسوری معمولا بیشتر از 3 استیج نیستند که البته بسیار هم گران می‌شوند.

انواع آسانسور هیدرولیک

1. مستقیم

به سیستم‌هایی که انتقال نیرو از جک به کابین بدون هیچ واسطه ای صورت می‌پذیرد مستقیم می‌گوییم که خود این سیستم‌ها شامل دو نوع زیر می‌باشند:

1-1.مستقیم از زیر

در این سیستم که برخی آن را ایمن‌ترین حالت آسانسور می‌دانند جک کاملا از زیر کابین، کابین را مهار کرده و با باز و بسته شدن جک کابین بالا و پایین می‌رود.(بسیار مورد استفاده در آسانسورهای خودروبر)

2-1.مستقیم از بغل

جک در این سیستم از بغل کابین را می‌گیرد که نتیجتا نیاز به حفر چاه برای جاسازی جک کمتر می‌شود.

2- غیر مستقیم

در این سیستم نیروی محرکه جک توسط فلکه‌ها و سیم بکسل به کابین منتقل می‌شود که نهایتا به طول جک‌های کمتری نیاز می‌شود و همچنین معمولا در بغل کابین نصب می‌شود.

**هرکدام از انواع بالا تعداد جک‌ها می‌تواند یک یا دو جک، یک یا چند استیج باشند .

به عنوان مثال در شکل روبرو:

آسانسور سمت راست 2 جک مستقیم از بغل دارد.
آسانسور وسطی یک جک مستقیم از زیر دارد.

آسانسور سمت چپ 2 جک غیر مستقیم از بغل دارد.

چه نوع ساختمان هایی از آسانسورهای هیدرولیک استفاده می کنند؟

تقریباً در هر نوع ساختمانی می توان از آسانسور هیدرولیکی استفاده کنید . با این حال، دو عامل وجود دارد که استفاده از آسانسور هیدرولیک را محدود میکند

آسانسورهای هیدرولیکی به مقدار قابل توجهی انرژی برای بالا بردن کابین نیاز دارند، به همین دلیل است که معمولاً در ساختمان های بلند استفاده نمیشود . همچنین این نوع آسانسور با سرعت کمتری در مقایسه با آسانسورهای کششی حرکت میکند

به دلیل این عوامل، آسانسورهای هیدرولیک فقط برای ساختمان هایی در نظر گرفته شده اند که معمولا سه یا چهار طبقه دارند

انواع مختلف آسانسورهای هیدرولیکی کدامند؟

همه آسانسورهای هیدرولیک یکسان ساخته نمی شوند! چندین تغییر وجود دارد که می تواند هر سیستم را منحصر به فرد کند.

هیدرولیک با جک مستقیم

این نوع آسانسور، سیلندرهای هیدرولیک به داخل زمین کشیده شده و در داخل یک سوراخ حفر شده قرار می گیرند. کابین آسانسور بر روی پیستونی نصب می‌شود که در داخل سیلندر حرکت می‌کند و به صورت مستقیم به کابین وصل شده است

هیدرولیک با جک غیر مستقیم

آسانسور هیدرولیکی جک از بغل نوعی از آسانسور هیدرولیک است که در آن جک یا جک های هیدرولیک در کنار کابین آسانسور جانمایی می شوند. این نوع آسانسور می تواند بصورت جک غیرمستقیم نصب و اجرا شود.

همچنین در تناسب با ظرفیت بار و ابعاد کابین می توان آنها را با یک جک یا دو جک نصب کرده. مدل های دو جک در کنار را جک دوبل نیز می نامند. این نوع آسانسور پرکاربردترین آسانسور هیدرولیک است. مشخصات فنی جک و پاوریونیت آسانسور در تناسب با ظرفیت، طول مسیر و سرعت آسانسور تعیین می شوند.

مزایای آسانسورهای هیدرولیکی چیست؟

برای بسیاری از انواع ساختمان ها، آسانسورهای هیدرولیک مزایای زیر را ارائه می دهند:

نصب سریعتر از سایر انواع آسانسور

هزینه کمتری برای نصب و نگهداری ایده آل برای حمل بارهای سنگین

اشغال فضای کمتر در ساختمان

معایب آسانسورهای هیدرولیک چیست؟

حتی با وجود مزایا، هنوز چند عامل وجود دارد که ممکن است سیستم های هیدرولیک را برای کاربردهای خاص انتخاب مناسبی نسازد:

فقط برای ساختمان های تعداد طبقات  کم و متوسط در نظر گرفته میشود

سرعت کند تر نسبت به آسانسورهای کششی.

نیاز به قدرت بیشتر نسبت به آسانسورهای کششی

مزایای آسانسور هیدرولیکی نسبت به کششی

همان طور که می دانید این نوع مکانیزم حرکتی دارای مزیت های مختلفی نسبت به مدل های دیگر آسانسور است. به همین خاطر نیز در بسیاری از ساختمان ها همچون ساختمان های مسکونی، فروشگاه ها، هتل ها، بیمارستان ها و … نیز از همین نوع مدل استفاده می کنند.

اما در کنار چند ایرادی که این مدل در مقایسه با مدل کششی داشت، اما دارای مزایا و برتری هایی نیز است. از جمله می توان به عدم نیاز به دریافت استاندارد اشاره کرد. که در واقع این مدل از آسانسورها نیازی به بازرسی نداشته و به همین خاطر بسیاری از محدودیت های مدل کششی را نیز ندارد.

البته که این نکته را در نظر بگیرید، که محدودیت های کم تر به معنی عدم رعایت هیچ نکته و عدم نیاز به سرویس و نگهداری نیست. بلکه محدودیت های این مدل نسبت به مدل های کششی کم تر است. اما همواره دارای استانداردهای خاصی در زمان نصب و راه اندازی می باشد. اما آسانسور هیدرولیکی مانند کششی نیازی به رعایت دقیق ابعاد آسانسور ندارد. در ادامه به برخی دیگر از این محدودیت ها اشاره خواهیم کرد.

ابعاد چاهک و ارتفاع

یکی دیگر از محدودیت ها و ایرادی که در زمان راه اندازی آسانسورهای کششی وجود دارد، همین ابعاد جان پناه است. که در مدل هیدرولیک نیازی به رعایت دقیق بندهای استاندارد نداشته، و برای مواردی که امکان کندن ابعاد لازم در کف چاه وجود ندارد، بسیار مناسب است.

ضمن اینکه همانند چاهک، در مدل های کششی بالاترین نقطه چاه که با نام اورهد شناخته می شود، ابعاد اتاق در صورت داشتن و یا نداشت موتور متغیر است. که باید طبق استاندارد و اصول این ابعاد در زمان راه اندازی رعایت شود.

اما در مدل بالابرهای هیدرولیکی نیازی به رعایت دقیق این ابعاد وجود نداشته و همچنین محدودیت ارتفاعی نیز وجود ندارد. ضمن اینکه در صورت وجود محئدودیت ارتفاعی در راه اندازی آسانسور، مدل های هیدرولیک می تواند کارآمد باشد.

در این حالت می توان موتورخانه را بدون محدودیت در پایین ترین نقطه آسانسور درون چاه نیز راه اندازی کرد. همچنین پاور یونیت را هم با استفاده از شلنگ های مخصوص به جک متصل کرده تا آسانسور به کار خود ادامه دهد. اما نکته و الزامی که برای انجام این کار در آسانسورهای هیدرولیک وجود دارد، الزام به راه اندازی موتورخانه در همان پایین ترین نقطه چاه است.

چرا که ایجاد حد فاصل بین جک و پاور یونیت لازم بوده و در این حالت هرچه فاصله کم تر باشد، شلنگ کم تری نیز استفاده می شود. که در این حالت علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، سبب کاهش استهلاک آسانسور نیز می شود. پس به صورت کلی اگر در راه اندازی آسانسور خود از لحاظ ارتفاع و برای کندن کف چاه مشکل و محدودیت داشتید، مدل هیدرولیک برتری خوبی نسبت به مدل کششی دارد.

خرید بهترین آسانسور هیدرولیکی همراه با قطعات آن

این روزها به دلیل افزایش ساختمان های چند طبقه، نیاز به آسانسور بسیار بیشتر شده است. این بالابر در انواع مختلف و از قطعات مکانیکال متنوعی ساخته می شود. به همین دلیل انتخاب یک آسانسور با کیفیت همراه با قطعات جانبی از اهمیت بالایی برخوردار است.

چرا که نوع کارکرد و سرعت و کیفیت آن تاثیر بسزایی در رفاه و آسایش افراد ساکن در یک ساختمان و یا یک فروشگاه و … دارد. از همین رو انتخاب یک مدل با کیفیت، مقرون به صرفه و البته مناسب با نوع کاربری ساختمان بسیار مهم است.

همچنین شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت آسانسور هیدرولیکی و خرید آن به سایت شرکت افلاک مهر مراجعه فرمایید.

خروج از نسخه موبایل